Actiecoördinator: we gaan pennen uitdelen bij bekerfinale

Flickr/Shirley de Jong (Creative Commons)/(bewerkt door RTV Noord)

De politie gaat zeker actievoeren tijdens de bekerfinale. Dat verwacht hoofdagent Roel Koning in Veendam. Hij is actiecoördinator voor Noord-Nederland. Dat zullen volgens Koning publieksvriendelijke acties zijn. 'Je moet denken aan pennen uitdelen enzo.'

Lees verder >>

FC Groningen-fan ligt voor niets uren in de kou; kaartje is ongeldig (update)

Mario Miskovic / RTV Noord

Om half drie 's nachts ligt Jeffrey Posthumus op 14 april voor de ingang van de Primera in Emmeloord. Het lukt: hij weet twee kaartjes te bemachtigen voor de bekerfinale. Maar wanneer de oud-Delfzijlster thuiskomt, ziet hij tot zijn schrik dat er iets mis is met de kaartjes.

Lees verder >>

Hoe vindingrijk waren mensen in de Tweede Wereldoorlog?

RTV Noord

Hoe smokkelde je melk in de Tweede Wereldoorlog? Waar verstopte je een radio? Waar hield je onderduikers verborgen? De antwoorden zijn volgende maand te vinden in Museum Stad Appingedam, in een tentoonstelling over die vindingrijkheid.

Lees verder >>

Oud-directeur Museum de Buitenplaats woont in museum

Jeroen Berkenbosch / RTV Noord

Sinds september vorig jaar is Geert Pruiksma directeur-af bij Museum de Buitenplaats in Eelde, maar nog steeds vertoeft hij elke dag 'museaal' in zijn eigen huis aan de Folkingestraat in de stad.

Lees verder >>

Patatbakkers krijgen een knauw

De patatbakkers in Groningen krijgt een knauw in de AD friettest. Van de vijf geteste zaken krijgen er drie het oordeel 'zeer slecht'. Het Frietambt in Winschoten is juist goed genoeg voor de 31e plaats

Lees verder >>